Սուրճը կալցիումի պակասով որոշակի մթերքների հետ համատեղելը վնասակար է, ասել է ռուս էնդոկրինոլոգ, սննդաբան Օքսանա Միխալեւան։
Մասնագետի կարծիքով՝ ավելի լավ է սուրճը չխառնել կալցիումով ու երկաթով հարուստ մթերքների հետ։ Բանն այն է, որ սուրճը պարունակում է թիանիտներ, որոնք խմիչքին դառը համ են հաղորդում եւ աղիներում կապում են կալցիումն ու երկաթը։
«Օրինակ, կալցիումը հիմնականում կաթնամթերքի մեջ է: Եթե կաթնամթերքն օգտագործենք միայն սուրճի հետ, ապա կլանումը կնվազի, եւ կալցիումի պակաս կարող է առաջանալ»,- ասել է բժիշկը Газета.Ru-ին տված հարցազրույցում։
Մասնավորապես, դա վերաբերում է դեռահասներին, հղիներին եւ թոշակառուներին։ Իսկ սուրճը կարելի է խմել կաթով, բայց դա օգտակար չի լինի, քանի որ կալցիումի ներծծումն օրգանիզմ նվազագույն կլինի։
Որոշ մարդիկ ընդհանրապես պետք է հրաժարվեն այս ըմպելիքից՝ առողջական նկատառումներից ելնելով, հավելել է փորձագետը, փոխանցում է MK-ն։