Մարդկանց վաղաժամ մահվան հիմնական պատճառը դեռեւս սրտային հիվանդություններն են, եւ որքան ուշադիր ենք ընտրում մեր սննդակարգը, այնքան առողջ է սիրտը, գրում է Medikforum-ը։
Պորտալը նշել է չորս հիմնական կանոն, որոնք ապահովում են սրտի առողջությունը։
Բանջարեղեն եւ մրգեր
Խորհուրդ է տրվում նվազեցնել բարձր կալորիականությամբ մթերքների օգտագործումը, ինչպիսիք են միսը, պանիրը եւ խորտիկները՝ ավելացնելով սննդակարգում մրգերի եւ բանջարեղենի քանակը:
Ամբողջական ձավարեղեն
Բջջանյութը օգնում է վերահսկել արյան ճնշումը եւ պահպանել սրտի առողջությունը: Զտված հացահատիկի փոխարինիչներ օգտագործելը կարող է մեծացնել ամբողջական ձավարեղենի համամասնությունը սրտի համար առողջ սննդակարգում:
Ավելի քիչ վատ ճարպեր
Արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը եւ սրտի կորոնար հիվանդության զարգացման ռիսկը նվազեցնելու համար դուք պետք է սահմանափակեք հագեցած եւ տրանս ճարպերի ընդունումը: Արյան բարձր ճնշումը կարող է մեծացնել սրտի կաթվածի եւ ինսուլտի վտանգը՝ առաջացնելով աթերոսկլերոզ եւ սալաքարերի ձեւավորում:
Սնունդի քանակը
Կարեւոր է ոչ միայն անպիտան սնունդը, այլեւ դրա քանակը։ Եթե ձեր ափսեն լցնում եք, մի քանի վայրկյան կանգ առեք եւ շարունակեք ուտել, մինչեւ կշտանաք։ Որպեսզի օգնի ձեզ կառավարել ձեր չափաբաժինները, օգտագործեք փոքր ափսե: