Իտալական խոհանոցն այսօր հայտնի է ամբողջ աշխարհում։
Armlur.am-ն առանձնացրել է իտալական խոհանոցի թոփ ուտեստները։
Ֆրիտտատա
Նախաճաշն Իտալիայում ձվածեղ է՝ ֆրիտտատա գեղեցիկ անունով: Ֆրիտտատան նախ տապակվում է, իսկ հետո թխվում ջեռոցում, այդ պատճառով այն նուրբ է ստացվում։
Պիցցա
Ավանդական իտալական ուտեստներից է պիցցան: Ժամանակին իտալացի գյուղացիները պիցցա էին ուտում, քանի որ բանջարեղենով հասարակ խմորը նրանց տներում ամենաէժան ուտելիքն էր։ Իսկ այժմ այն պատրաստում են աշխարհի գրեթե բոլոր երկրներում։
Պաստա
Իտալական ուտեստ, որը կարելի է ուտել ամեն օր և չհոգնել, դա պաստան է։ Տարբեր տեսակի մակարոնեղեն (սպագետտի, ֆետուչին, տալիատելե և այլն) մատուցվում են տարբեր սոուսների հետ։
Ռիզոտտո
Հաճախ խոհարարության մեջ օգտագործում են շաֆրան, որը գեղեցիկ ոսկեգույն երանգ է հաղորդում բրնձին, իսկ չոր ռիզոտոյի կանխարգելման համար օգտագործում են կրեմի հիմքով սոուսներ։
Ռավիոլի
Ռավիոլին նման է պելմենի: Ռավիոլին սովորաբար եփում են, բայց երբեմն մատուցում են նաև տապակած։ Հալած պանիրը հաճախ օգտագործվում է որպես սոուս։
Ինեսա Սուքիասյան