ՖՈՏՈ. Իտալական ազգային խոհանոց․ Ի՞նչ համտեսել Իտալիայում

ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ Telegram-ՈՒՄ

Իտալական խոհանոցն այսօր հայտնի է ամբողջ աշխարհում։

Armlur.am-ն առանձնացրել է իտալական խոհանոցի թոփ ուտեստները։

Ֆրիտտատա

Նախաճաշն Իտալիայում ձվածեղ է՝ ֆրիտտատա գեղեցիկ անունով: Ֆրիտտատան նախ տապակվում է, իսկ հետո թխվում ջեռոցում, այդ պատճառով այն նուրբ է ստացվում։

Պիցցա

Ավանդական իտալական ուտեստներից է պիցցան: Ժամանակին իտալացի գյուղացիները պիցցա էին ուտում, քանի որ բանջարեղենով հասարակ խմորը նրանց տներում ամենաէժան ուտելիքն էր։ Իսկ այժմ այն ​​պատրաստում են աշխարհի գրեթե բոլոր երկրներում։

Պաստա

Իտալական ուտեստ, որը կարելի է ուտել ամեն օր և չհոգնել, դա պաստան է։ Տարբեր տեսակի մակարոնեղեն (սպագետտի, ֆետուչին, տալիատելե և այլն) մատուցվում են տարբեր սոուսների հետ։

Ռիզոտտո

Հաճախ խոհարարության մեջ օգտագործում են շաֆրան, որը գեղեցիկ ոսկեգույն երանգ է հաղորդում բրնձին, իսկ չոր ռիզոտոյի կանխարգելման համար օգտագործում են կրեմի հիմքով սոուսներ։

Ռավիոլի

Ռավիոլին նման է պելմենի: Ռավիոլին սովորաբար եփում են, բայց երբեմն մատուցում են նաև տապակած։ Հալած պանիրը հաճախ օգտագործվում է որպես սոուս։

Ինեսա Սուքիասյան




Լրահոս