ՖՈՏՈ․Վրաստանի ազգային խոհանոց․ ի՞նչ համտեսել

ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ Telegram-ՈՒՄ

Ճամփորդելով Վրաստանում՝ դուք ոչ միայն կվայելեք Կովկասի գեղեցկությունը, այլև կծանոթանաք այս երկրի յուրահատուկ խոհանոցին։

Վրացական խոհանոցը շատ հայտնի է հայերի շրջանում, և ամեն ինչ այնքան համեղ է, որ դժվար թե գտնեք գոնե մեկ ուտեստ, որը ձեզ դուր չգա։

Armlur.am-ը առանձնացրել է Վրացական խոհանոցի թոփ ուտեստները։

Խինկալի

Եթե ​​դուք սիրում եք պելմենի, ապա Վրաստան այցելելու ևս մեկ պատճառ ունեք։

Տեղացիները առանձնահատուկ սեր ունեն խինկալիի նկատմամբ, որը հաճախ մատուցում են ընթրիքի ժամանակ։ Խինկալին ուտում են ձեռքերով՝ նախ խմելով միջի ջուրը։ Եթե ​​դուք բուսակեր եք, ապա խնդրեք կարտոֆիլով կամ սնկով լցոնած խինկալի։

Աջարական խաչապուրի

Գուրմանները հատկապես կգնահատեն աջարական խաչապուրին, որը պատրաստում են ջեռոցում։ Այս ուտեստն ուտում են այսպես՝ սկզբում կտրատում են խմորի մի կտորը, ապա դրա հետ խառնում են ձվի ու պանրի միջուկը, որից հետո ուտում են այս կտորն ու կոտրում հաջորդը՝ վայելելով վառ համը։

Սացիվի

Սացիվին վրացական խոհանոցի ամենահայտնի ուտեստներից է։ Այն ուտում են սառը վիճակում։

Չախոխբիլի

Այս պարզ, բայց համեղ հավի ուտեստը պատրաստվում է լոլիկի սոուսով, առողջարար բանջարեղենով և թարմ խոտաբույսերով:

Չուրչխելա

Չի կարելի այցելել Վրաստան և չփորձել չուրչխելա։ Այս հայտնի վրացական դելիկատեսը հաճախ վաճառվում է փողոցների փոքր տաղավարներում: Այն առաջին հայացքից կոնֆետի է նման, բայց իրականում այն ​​թելի վրա թաթախված ընկույզ է, որը թաթախված է խաղողի օշարակի մեջ։ Չուրչխելան լինում է տարբեր գույների ու համերի, և յուրաքանչյուրն արժե փորձել:

Ինեսա Սուքիասյան




Լրահոս