Սերոտոնին սինթեզող մթերքները կօգնեն բարձրացնել ձեր տրամադրությունը, Pravda.Ru-ին ասել է նյարդաբան և մանկաբույժ Ալմիրա Գիմրանովան։
Դրանք ներառում են հնդկահավ, հավ, ձուկ, ընկույզ, դդմի սերմեր: Բացի այդ, ցածր գլիկեմիկ ինդեքսով ածխաջրերը, ինչպիսիք են հացահատիկի հացը և վարսակի ալյուրը, կօգնեն հասնել նմանատիպ ազդեցության: Վիտամին B-ով հարուստ մթերքները նույնպես մասնակցում են սերոտոնինի բարձրացմանը, այդ թվում՝ բանանը, ավոկադոն, սպանախը և կարտոֆիլը:
Ճարպաթթուները, որոնք կարելի է ստանալ ձկից, ընկույզից և կտավատի յուղից, կարող են նաև բարենպաստ ազդեցություն ունենալ ուղեղի աշխատանքի և սերոտոնինի մակարդակի վրա: Տրիպտոֆանը կա նաև մուգ շոկոլադի մեջ: Այն կարող է խթանել էնդորֆինի արտազատումը, ինչը նույնպես դրական է ազդում տրամադրության վրա։
Միաժամանակ, նա խորհուրդ է տվել սննդակարգում փոփոխություններ կատարելուց առաջ խորհրդակցել բժշկի հետ։