Օրական երկու բաժակ սուրճը կարող է նվազեցնել լյարդի քաղցկեղի առաջացման վտանգը. նոր ուսումնասիրություն

ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ Telegram-ՈՒՄ

Սուրճը կարող է օգնել թեթևացնել քաղցկեղով հիվանդների ախտանիշները և կարող է նաև օգնել կանխարգելել քաղցկեղի որոշ տեսակներ: Օրինակ՝ ըմպելիքը պաշտպանիչ ազդեցություն ունի լյարդի և կրծքագեղձի քաղցկեղի դեմ, «Gazeta.Ru»-ին հայտնել է «Մամմա» կլինիկայի գլխավոր բժիշկ, ուռուցքաբան Անտոն Իվանովը։

Օրական երկու բաժակ սուրճը գրեթե կիսով չափ նվազեցնում է լյարդի քաղցկեղի առաջացման վտանգը։ Ըստ Իվանովի, դա պայմանավորված է նրանով, որ սուրճը պարունակում է բազմաթիվ կենսաբանական ակտիվ նյութեր և բուսական հակաօքսիդանտներ։ Նրանք ունեն հակաբորբոքային ազդեցություն և կարող են պաշտպանել լյարդը:

«Ընդհանուր առմամբ, սուրճի մեջ կան բավականին շատ կարևոր բաղադրիչներ՝ մինչև 2 հազար ապրանք, այդ թվում՝ ճարպաթթուներ, հակաօքսիդանտներ, որոնք արգելակում են բորբոքային պրոցեսները՝ դրանով իսկ կանխելով քաղցկեղի առաջացումը»,- պարզաբանել է Իվանովը:

Իռլանդիայի ազգային համալսարանի գիտնականների ուսումնասիրության համաձայն՝ սուրճի հակաքաղցկեղային հատկությունները պայմանավորված են կոֆեինի ունակությամբ՝ ճնշելու մարդու արյան մեջ ցիտոկինային ուռուցքային նեկրոզ գործոնի արտադրությունը՝նվազեցնելով T բջիջների բազմացումը և Th1, Th2 և Th3 ցիտոկինների արտադրությունը:

Սակայն ուռուցքաբանն ընդգծում է, որ այս ըմպելիքի վերաբերյալ ոչ բոլոր գիտական ​​աշխատանքներն են այդքան պարզ, ուստի օրական երեք բաժակից ավել չպետք է խմել։ Հակառակ դեպքում դա կարող է հանգեցնել առողջության վրա բացասական հետեւանքների:




Լրահոս