Գաստրոէնտերոլոգը հիշեցրել է, թե ինչքան ժամանակ կարելի է պահել աղցանները համեմելուց հետո

ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ Telegram-ՈՒՄ

Առանց սոուսի աղցանները կարելի է պահել սառնարանում 18 ժամ, իսկ ցանկացած սոուս ավելացնելով՝ այդ ժամանակահատվածը կրճատվում է մինչև 12 ժամ, քանի որ այն կարող է նպաստել պաթոգեն բակտերիաների աճին։ Այս մասին ասել է մոլեկուլային ախտորոշման կենտրոնի գաստրոէնտերոլոգ Վիկտորյա Պողոսյանը CMD Lefortovo դաշնային բյուջետային ինստիտուտի Ռոսպոտրեբնադզորի համաճարակաբանության կենտրոնական գիտահետազոտական ​​ինստիտուտում։

«Գրեթե բոլոր գոյություն ունեցող աղցանները պետք է պահել +2-ից +6 աստիճան ջերմաստիճանում 18 ժամից ոչ ավելի՝ առանց սուս ավելացնելու։ Իսկ աղցանները, որոնք մենք համեմում ենք մայոնեզով, ձեթով, սոյայի սոուսով և այլ հավելումներով՝ ոչ ավելի, քան 12 ժամ, հայտնում է Ռոսպոտրեբնադզորը։ Ժամկետը գրեթե նույնն է ցանկացած բաղադրիչի և ցանկացած սոուսի համար: Դա պայմանավորված է նրանով, որ մենք խառնում ենք տարբեր քիմիական հատկություններով, ջերմային մշակման տարբեր մեխանիզմներով, ինչպես նաև տարբեր մանրէաբանական բաղադրությամբ ապրանքներ, որոնք հաճախ կարող են մեծացնել դրանցում վտանգավոր բակտերիաների տարածումը»,- պարզաբանել է Պողոսյանը։

Փչացած սնունդ ուտելու հետևանքով կարող եք թունավորվել կամ լուրջ աղիքային վարակ ստանալ, որը պետք է բուժվի ինֆեկցիոն հիվանդանոցում։ Ուստի պետք է հետևել պիտանելիության ժամկետին և ռիսկի չդիմել, եթե կասկած կա դրանց թարմության վերաբերյալ, ընդգծել է Պողոսյանը։




Լրահոս