Պիցցան՝ քաղցկեղասպան

ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ Telegram-ՈՒՄ
Գիտնականները պարզել են, որ պիցցայի խմորում, ինչպես նաեւ իտալական մյուս կերակրատեսակներում որպես համեմունք պարունակվող վայրի սուսամբարը սպանում է քաղցկեղածին բջիջները:Ուսումնասիրությունն իրականացրել են Նյու Յորքի Long Island համալսարանի հետազոտողները: Լաբորատոր հետազոտության արդյուքում պարզվել է, որ սուսամբարում պարունակվող քիմիական նյութը՝ կարվակրոլը, 4 օրում սպանել է քաղցկեղածին բջիջները: Պիսան հատկապես շատ կարեւոր է շականակագեղձի քաղցկեղով տառապող տղամարդկանց համար:




Լրահոս