Գիտնականները պարզել են, որ պիցցայի խմորում, ինչպես նաեւ իտալական մյուս կերակրատեսակներում որպես համեմունք պարունակվող վայրի սուսամբարը սպանում է քաղցկեղածին բջիջները:Ուսումնասիրությունն իրականացրել են Նյու Յորքի Long Island համալսարանի հետազոտողները: Լաբորատոր հետազոտության արդյուքում պարզվել է, որ սուսամբարում պարունակվող քիմիական նյութը՝ կարվակրոլը, 4 օրում սպանել է քաղցկեղածին բջիջները: Պիսան հատկապես շատ կարեւոր է շականակագեղձի քաղցկեղով տառապող տղամարդկանց համար:
Պիցցան՝ քաղցկեղասպան
ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ Telegram-ՈՒՄ