Թունավոր ֆուգու՝ Տոկիոյի ռեստորաններում առանց սահմանափակումների

ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ Telegram-ՈՒՄ
Տոկիոյի քաղաքապետարանը որոշել է հանել  մոտ 60 տարի վերահսկվող թունավոր ֆուգու ձկան պատրաստման հետ կապված սահմանափակումները,-հաղորդում է BBC-ն:
Մինչ այժմ այդ դելիկատեսի պատրաստման ձեւը սովորել ցանկացողները պետք է երկու տարի դասընթացներ անցնեին փորձառու խոհարարի մոտ: Ուսուցման գործընթացում ամենակարեւորն է սովորել, թե որոնք են ձկան՝ ուտելու համար պիտանի մասերը: Ձուկը հայտնի է սուր համի սիրահարների շրջանում:2012 թ. հոկտեմբերից ռեստորաններն այլեւս այդ ուտեստը մատուցելու համար հատուկ թույլտվության կարիք չեն ունենա: 




Լրահոս