Գիտնականները պարզել են, որ ուտելուց գրեթե մի քանի ժամ անց օրգանիզմում սկսվում է ճարպերի կուտակման գործընթացը: Նաեւ նշենք, որ ճարպերի կուտակման հավանականությունն աճում է օրվա երկրորդ կեսին: Դրա պատճառն օրգանիզմում հորմոնալ փոփոխություններն են: Միեւնույն ժամանակ նշվում է, որ չափավոր սնվելու դեպքում հավաքված ճարպը կարող է սպառվել օրգանիզմի կողմից: Սակայն շատ ուտելու դեպքում ճարպակալման վտանգն ավելի է աճում: «Ճարպային շերտը մեծանում է ոչ թե օրերի, այլ ժամերի ընթացքում»,-հավելում են գիտնականները:
ՕՐ ՕՐԻ
ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ Telegram-ՈՒՄ