Գիտնականները պարզել են, որ սահմանափակ քանակությամբ գարեջուրն օգտակար է առողջությանը: Այն շատ հանքային նյութեր և վիտամիններ է պարունակում, այնպիսիք, ինչպիսիք են B1-ը, B2-ը, PP-ն: Գարեջուրը պատրաստվում է հմուլից, խմորիչից, ջրից և ածիկից, որոնք վնասակար չեն մարդու օրգանիզմի համար, իսկ հմուլը ցավազրկող, վարակազերծող և հանգստացնող ազդեցություն ունի:
Գիտնականները նաև պնդում են, որ գարեջրի կանոնավոր օգտագործումը նվազեցնում է քաղցկեղով հիվանդանալու ռիսկը: Գարեջուրը նաև կարող է բուժել մրսածության հետևանքով առաջացած հիվանդությունները: