
Աղցանները, որոնք պատրաստված են ձիթապտղի յուղով, օգնում են խուսափել շատակերությունից: Իսկ դա այն պատճառով, որ ձիթապտղի ճարպաթթուն, որը մտնում է ձեթի բաղադրության մեջ, հասնելով ստամոքս, ձևավորում է օլեիլէթիլեթանոլամիդև առաջացնելով հագեցածության զգացում:
Գիտնականների մի խումբև Դանիել Պիոմելլիի գլխավորությամբ, կերակրել է մկներին բուսական յուղերով և նկատել, որ ձիթապտղի ճարպաթթուներով հարուստ կերից հետո ավելի մեծ ժամանակահատված է անցնում, մինչեւ մկներն նորից կերի կարիք կզգան:
Նրանք եկել են այն եզրակացության, որ գեղեցիկ կազմվածքը պահպանելու տեսանկյունից արդյունավետ են այն բոլոր դիետաները, որոնք պատրաստված են ձիթապտղի յուղով:
Աղբյուր` LADYNEWS .am