Թուրինջի (գրեյֆրուտի) մեջ պարունակվում է նարինգենին և նարինգին։ Նարինգինը լեղամուղ նյութ է, ինչի շնորհիվ խթանվում է ճարպերի այրումը։
Դրանք նպաստում են կոֆեինի կուտակմանն արյան ավիշի մեջ։ Երբ այս երեք նյութերը միաժամանակ են հայտնվում մեր օրգանիզմում, զգալիորեն ավելանում է ճարպերի այրման վրա ծախսվող էներգիան։ Գրեյֆրուտը կարելի է ուտել սուրճի կամ թեյի հետ և նիհարել։
Եթե որոշեք նիհարել գրեյֆրուտի օգնությամբ, ապա բաժանեք այն չորս մասի և կերեք ուտելուց հետո։ Օգտակար է նաև շաքարային դիաբետի, բարձր ճնշման, աթերոսկլերոզի, անքնության, դեպրեսիայի, գերհոգնածության դեպքում։