Գարեջրի չափավոր օգտագործումը օգտակար է օրգանիզմին: Գարեջուրը պարունակում է հակաօքսիդանտներ, որոնք էլ օգտակար են օրգանիզմին:
Գարեջուրն ունի մի շարք բուժական հատկություններ.
Բարելավում է նյութափոխանակությունը:
Դառնությունը նպաստում է մարսողությանը:
Հիանալի միզամուղ միջոց է:
Գարեջրի մեկ լիտրը պարունակում է B6, B2 վիտամիններ հետևյալ քանակությամբ՝ 17%, 12% :ծ
Նպաստում է ստամոքսահյութի անջատմանը, կանխում է հիվանդածին բակտերիաների աճը:
Օրգանիզմի վրա ունի հիպնոտիկ, հանգստացնող և ցավազրկող ազդեցություն:
Այն հանդիսանում է նաև մազերի աճը խթանող և գլխամաշկը սնուցող վիտամինների աղբյուր:
Նշենք, սակայն, որ գարեջրի չափից շատ օգտագործումը բերում է առողջական խնդիրենրի, որոնց կանդրադառնանք ավելի ուշ