Բանանի օգտակար հատկությունների մասին շատ է խոսվում:
Պարզվում է` միջին չափի մեկ բանանը պարունակում է մոտ 30 գ ածխաջրեր և 3 գ բջջանյութ: Այն ապահովում է օրգանիզմի В6 վիտամինի օրական պահանջի 25%-ը, կալիումի օրական նորմայի 13%-ը:
Որ դեպքում պետք է օգտագործել բանան
– սպորտով կամ ֆիզիական աշխատանքով եք զբաղվում
– չեք ուզում խնդիրներ ունենալ սրտի և անոթների հետ.
– մարսողության հետ խնդիրներ ունեք.
– հաճախ եք հուզվում:
Ինչպիսի բանանն է օգտակար
Որքան դեղին է բանանը, այնքան ավելի շատ է պարունակում շաքար, ուստի ովքեր ուզում են նիհարել, ավելի լավ է՝ չհասած միրգը նախընտրեն: Սակայն կանաչ բանանը կարող է որովայնի փքվածություն առաջացնել: Այդ պատճառով պետք չէ միանգամից երկու բանանից ավել ուտել: Իսկ եթե ձեր նպատակն է բարձրացնել աշխատունակությունը, ավելի լավ է՝ նախընտրությունը տալ դեղին կամ նույնիսկ չափից շատ հասած բանանին
Սակայն եթե դուք դիետա եք պահում, միանգամից 15 գ ածխաջրերից ավել պետք չէ օգտագործել: Հենց այդքան է պարունակում միջին չափի բանանի կեսը: