Ընկույզը օգտակար մթերք է: Այն բարելավում է նյութափոխանակությունը:
Սննդաբանները խորհուրդ են տալիս այն ներառել օրակարգում, սակայն հաճախ մի կարևոր հանգամանք են բաց թողնում` որքան պետք է լինի օրական չափաբաժինը:
Այս տեղեկությունը հատկապես ակտուալ է մարսողական խնդիրներ, ավելորդ քաշ ունեցողների համար:
Ընկույզը հարուստ է յուղերով
Ընկույզի մեջ պարունակող յուղերը չափազանց օգտակար են: Սակայն չափավոր: Միշտ հիշեք՝ ընկույզը կալորիական մթերք է, այդ իսկ պատճառով այն պետք է ուտել ոչ մեծ չափաբաժիններով, այլապես ավելորդ քաշն երաշխավորված է:
Ընկույզը հարուստ է սելենով
Օրգանիզմում սելենի ավելցուկը կարող է մկանային ցավի, եղունգների փխրունության, մաշկի բորբոքման պատճառ հանդիսանալ:
Ընկույզը դժվարամարս է
Մեծ քանակությամբ ընդունումը կարող է ստամոքսի և աղիքների խնդիրներ առաջացնել:
Ընկույզն օգտակար է մկանների աճի համար, հիանալի միջոց է ուղեղի աշխատանքի լավացման համար
Բարելավում է նաև մաշկի և մազերի վիճակը:
Կարևորը՝ չափի մեջ օգտագործել: Օրական մեկ ընկույզը բավարար կլինի: