Պահքային ուտեստ` շոկոլադե թխվածք սուրճի համով (ֆոտո)

ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ Telegram-ՈՒՄ

Շոկոլադե թխվածքի համար անհրաժեշտ բաղադրիչներ`

ալյուր – 400 գր

շաքարավազ – 300 գր

փխրեցուցիչ – 1,5 թ/գդ

կակաո – 50 գր

սուրճ լուծվող – 5 թ/գդ

ջուր – 500 մլ+7ճ/գդ

չիր սալորի – 120 գր

պնդուկ – 25 գր

սոյայի սոուս – 1,5 թ/գդ

սպիտակաձավար – 50 գր

շաքարի փոշի

Պատրաստման եղանակ

Ալյուրը, փխրեցուցիչը, շաքարավազն ու կակաոյի փոշին խառնում ենք իրար։

shokolade-txvacq-surji-hamov-2

Սալորաչրին 7 ճ/գդ ջուր ենք ավելացնում և բլենդերով խյուս պատրաստում։

shokolade-txvacq-surji-hamov-3

500 մլ սառը ջրի մեջ լցնում ենք լուծվող սուրճը և խառնում: Սալորաչրի զանգվածը ավելացնում ենք ալրով զանգվածին։ Անընդհատ խառնելով` փոքր չափաբաժիններով լցնում ենք սառը սուրճը։ Այնուհետև ավելացնում ենք մանրացված պնդուկը և սոյայի սոուսը, հանգամանորեն խառնում ենք։

shokolade-txvacq-surji-hamov-4

Սոյայի սոուսը օգնում է ընդգծել թխվածքի մեջ շոկոլադի համը։ Տապակը բուսայուղով
պատում ենք վրան սպիտակաձավար ենք ցանում և խմորը լցնում ենք տապակի մեջ։

shokolade-txvacq-surji-hamov-5

Թխում ենք 30-40 րոպե նախապես մինչև 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ
(լուցկու հատիկով փորձում ենք, եթե չոր է դուրս գալիս, ուրեմն պատրաստ է)։
Պատրաստի թխվածքը ամբողջությամբ սառեցնում ենք, ձևամանից հանում ենք և ոչ մեծ քառակուսիներով կտրատում։

shokolade-txvacq-surji-hamov-7

Թխվածքի վրա շաքարի փոշի ենք ցանում։

shokolade-txvacq-surji-hamov-6

Առանց կարագի, ձվի և կաթնամթերքի բայց շատ համեղ շոկոլադե թխվածք, որը հարմար է և պահքի մեջ գտնվող մարդկանց համար և բուսակերների համար։




Լրահոս