Ինչպես պատրաստել կարտոֆիլ «Ակարդեոն» (տեսանյութ)

ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ Telegram-ՈՒՄ

Կարտոֆիլը այն եզակի մթերքներից է, որից կարելի է ոչ միայն ամենօրյա ուտեստներ պատրաստել, այլև որպես տոնական խավարտ:

Ձեզ ենք ներկայացնում կարտոֆիլի պատրաստման յուրօրինակ մի բաղադրատոմս, որը և՛ գեղեցիկ է, և՛ համեղ:

Բաղադրությունը՝

Կարտոֆիլ 4 հատ

Խոզի ճարպ 100 գ

Պանիր 100 գ

Թթվասեր 1-2 ճաշի գդալ

Սխտոր 1 պճեղ

Մաղադանոս 1 փունջ

Աղ ու սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի

1. Հարկավոր է լավ լվանալ կարտոֆիլը, որը կարելի է կատարել բանջարեղենի համար նախատեսզած հատուկ խոզանակի կամ սպասքը լվանալու համար նախատեսված սպունգի միջոցով:

2. Չորացրեք ու կատարեք 3 մմ-ով իրար հաջորդող կտրվածքներ, սակայն այն հարկավոր չէ մինչև վերջ կտրատել:

3. Կտրատեք բարակ շերտով ապխտած խոզի ճարպն ու պանիրը. լայնությունը պետք է համընկնի կտրված գալարների լայնությանը:

4. Կտրված հատվածներում իրար հաջորդելով դնել պանիրն ու սալը, որից հետո համեմել աղով ու պղպեղով:

5. Կարտոֆիլը դնել տապակի մեջ տարածված պերգամենտի թղթի վրա:

6. Տաքացնել ջեռոցը 180-200 աստիճան, ու եփել կարտոֆիլը 40-45 րոպե, մինչև որ փափկի:

7. Ապա, թավան հանել ջեռոցից, կարտոֆիլի վրա լցնել թթվասեր ու մայոնեզ, վրան ցանել քերած պանիր, ու շերտերի արանքում դնել բարակ շերտով կտրատված սխտորը, որից հետո ևս 2-3 րոպե դնել ջեռոցի մեջ:

8. Կարող եք ըստ ցանկության ուտեստը զարդարել կանաչիով:




Լրահոս