Հացի, մսի և երշիկեղենի արտադրության ծավալները նվազել են

ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ Telegram-ՈՒՄ

ՀՀ ազգային վիճակագրական ծառայության տվյալներով՝ այս տարվա առաջին երկու ամիսներին, անցած տարվա համեմատ, Հայաստանում հացի, մսի եւ երշիկեղենի արտադրության ծավալները նվազել են: Տվյալ դեպքում հացի արտադրության 2 տոկոս նվազումը պայմանավորված է սպառողների, այսինքն՝ բնակչության թվի կրճատմամբ:

Մսի արտադրության 5,3 տոկոս նվազումը երկու պատճառ ունի՝ սպառողների թվի նվազում եւ առկա սպառողների գնողունակության անկում: Երշիկեղենի արտադրության 1.2 տոկոսով անկումը եւս վերը նշված երկու գործոններով է պայմանավորված:




Լրահոս