ԱՄՆ-ի Բրիգամ Յանգ համալսարանի գիտնականները խորհուրդ են տալիս ուշադրություն չդարձնել ւտելու էտիկետին: Այդպես, նրանց խոսքով, կարող ես կարգավորել կերածի քանակը:
Փորձարկման արդյունքում երկու խումբ կամավորներն ուտում էին չիփսեր, կրեկերներ, թխվածքափլիթներ: Նրանք, ովքեր ականջակալներով էին, 30 տոկոսով ավելի կերան նրանցից, ովքեր լսում էին իրենց:
Պատառաքաղը` մեծ, ափսեն` փոքր
Կերածի քանակը կախված է խոհանոցային պարագաների չափսից. նման եզրահանգման են եկել Յուտայի համալսարանի հետազոտողները: Նրանք եկել են այն եզրակացության, որ որքան մեծ է պատառաքաղը, այնքան քիչ ես ուտում: Փորձարկումն անցկացվել է իտալական ռեստորանի այցելուների վրա, որոնց ուտելիքը մատուցվել է տարբեր մեծության պատառաքաղներով:
Հետազոտման ղեկավար Թամարա Մասթերսը ընդգծել է. խոհանոցային մեծ պարագաները մարդկանց ստիպում են ավելի ուշադիր լինել ծավալի հարցում: Ափսեի մեծությունը ևս կարևոր է
Ընտրեք կապույտ գույնը
Կապույտ պատերը նվազեցնում են ախորժակը:
Կերեք ոչ առաջնային ձեռքով
Կալիֆորնիայի համալսարանի հոգեբանները խորհուրդ էն տալիս գդալը չբռնել առաջնային ձեռքով: Ամեն ինչ պարզ է. ոչ սովորական գործողությունները չեն թողնում լիցքաթափվել:
Դանդաղ երաժշտություն միացրեք
Դանդաղ երաժշտությունը թույլ է տալիս ուշադրության տակ պահել ախորժակը:
Նիհարելու փրձերի ժամանակ մի մոռացեք. ոչ բոլոր դիետարն են անվնաս: