Այս պիրոգը պատրաստվում է չափազանց հեշտ և արագ: Համեղ է և հիանալի տարբերակ է ճաշի համար:
Բաղադրիչներ՝
3 հատ ձու
1 բաժակ կեֆիր
3/4 բաժակ ալյուր
աղ, պղպեղ (ըստ ճաշակի)
1 ոչ մեծ կաղամբ
քունջութ (ըստ ցանկության)
սամիթ
Պատրաստման եղանակը՝
Կաղամբը մանր կտրատեք: Թեթևակի խաշեք մինչև կիսաեփ լինի: Ավելացրեք սամիթը, աղ և պղպեղ ավելացրեք, սակայն քիչ, քանի որ աղ պետք է ավելացնել նաև խմորի մեջ: Խառնեք մեկ ձուն, ալյուրը, կեֆիրն ու խմորիչը, մի քիչ աղ ավելացրեք: Խմորը պետք է միջին խտության ստացվի: Մնացած երկու ձուն խառնեք առանձին ամանի մեջ: Պիրոգի պատրաստման համար նախատեսված թավան մշակեք բուսայուղով: Լցրեք պատրաստված խմորը, ավելացրեք մանրացված կաղամբը, սկզբից այն պատեք ձվերով, ապա մնացած խմորով: Ըստ ցանկության կարող եք քունջութ ավելացնել: 20-30 րոպե 200 աստիճանով թողեք ջեռոցում: Պիրոգի պատրաստ լինելը կարող եք ստուգել ատամի չոփիկի միջոցով: