Սառցարանը կարելի է լցնել ոչ միայն մսով, ձկներով կամ հատապտուղներով: Կան մի շարք մթերքներ, որոնք կարելի է սառեցնել առանց համային հատկությունների կորստի:
1. Պանիր
Դուք կարող եք սառեցնել պանրի մեծ կտոր, և սառեցումից հետո այն չի հալչի: Եթե սառեցումից առաջ նախընտրում եք կտրել այն, ապա կոնտեյների մեջ ավելացրեք մեկ թեյի գդալ ալյուր:
2. Մրգեր
Մրգերն ավելի լավ է սառեցնել`սառեցման համար նախատեսված թղթերի մեջ, և դրանից հետո դնել տուփերի մեջ: Միանգամից սառեցրեք կտրատած մրգերը, որպեսզի անհրաժեշտ քանակով հանեք դեսերտի համար:
3. Բրինձ
Բրինձը պատրաստելիս երկար չսպասելու համար (հատկապես, դարչնագույն բրինձը, որն եփվում է մոտ 50 րոպե) կարելի է սառեցնել այն: Նախ սառեցրեք սկուտեղի վրա, ապա տեղադրեք սառեցման համար նախատեսված տուփի մեջ:
4. Պիրոգ
Կարող եք մրգային պիրոգ պատրաստել և մի քանի ամիս այն օգտագործել: Այն փաթաթեք սառեցման համար նախատեսված թղթով:
5. Եգիպտացորեն
Ամենահեշտ տարբերակն եգիպտացորենը տերևներից չհանելն է և այդպես սառցարանում տեղադրելը:
6. Պյուրե
Պաղպաղակի գդալով մեկ գդալ դրեք թղթի վրա, մինչև այն պինդ դառնա, ապա պահեք սառեցման համար նախատեսված տուփում: Այն կպահպանվի մոտ 2 ամիս:
7. Կաթ
Սառեցման համար ընտրեք այնպիսի շիշ, որպեսզի ազատ տեղ մնա: Այն չի կարելի սառեցնել միկրոալիքային վառարանում:
8. Հյութ
Հյութի, ինչպես և կաթի սառեցման միակ չափանիշը մեծ շիշն է:
9. Հաց
Որպեսզի դեն չնետեք չորացած հացը, մի քանի կտոր հաց կտրեք և դրեք սառցարանը:
10. Բանջարեղենի կտորներ
Կտրատած սոխը, բիբարը կարելի է պահել սառեցման համար նախատեսված տուփերում:
11. Մարինացված միս
Միսը դրեք սառեցման համար նախատեսված տուփերում և դրեք սառցարանում: Երբ հանեք այն, կարող եք միանգամից պատրաստել:
12. Ձկան թևիկներ
Կիսաֆաբրիկատները, որոնք վաճառվում են խանութներում, դժվար է համեղ անվանել, իսկ ինչո՞ւ չպատրաստել ձկան թևիկներ: Դրա համար անհրաժեշտ է թարմ ձուկ առնել, կտրատել, թաթախել ձվի , այլուրի և պաքսիմատի մեջ և դնել սառցարանում: