Ահա թե ինչի մասին են խոսում փխրուն և շերտավորված եղունգները:
Դա ոչ միայն կոսմետիկ թերություն է, այլ ազդանշան որոշակի միկրոէլեմենտների պակասի մասին:
Մանգանը (լատ.՝ Manganum) օրգանիզմի համար կենսական կարևորություն ունեցող նյութ է, քանի որ այդ միկրոէլեմենտը մասնակցում է ածխաջրածինների նյութափոխանակության ու ոսկորների ձևավորմանը, նպաստում է վիտամիների յուրացմանը, օգնում է ուղեղի աշխատանքին, պաշտպանում է քաղցկեղից և ունի հակաօքսիդանտ հատկություններ:
Մանգանի պակաս.
Հանգեցնում է ընդհանուր թուլության, գլխապտույտների և սրտխառնոցի, իսկ բարձիթողի փուլում կարող է նույնիսկ կաթված, լսողության կորուստ և կուրություն առաջացնել:
Որ մթերքներն են կիրառվում փխրուն և շերտավորված եղունգներն ամրացնելու համար.
1. Ձուկ և ծովամթերքներ
2. Ընկուզեղեն
3. Սպանախ
4. Հացահատիկ և ձավարեղեն
5. Լոբեղեն
6. Սև թեյ