Նույնիսկ ամենահմուտ տնային տնտեսուհիները չգիտեն այս իդեալական եփած խմորի պատրաստման գաղտնիքները:
Փորձված միջոց, որն իդեալական կդարձնի յուրաքանչյուր դեսերտ:
Ինչպես պատրաստել եփած խմոր.
1. Հետևեք եռման կետին: Անպայման հետևեք բաղադրիչների հստակ չափաբաժիններին և մի թողեք, որպեսզի ջուրը եփվի կաթսայի մեջ, այլապես, այն կարող է կորցնել իր թեթևությունն ու կդառնա խիտ:
2. Անընդհատ լցրեք ալյուրը խմորի հեղուկ պարունակության մեջ: Եփած շեդևրները չեն սիրում դանդաղկոտություն: Այլուրը խմորի մեջ արագ լցնելու համար օգտագործեք հասարակ թուղթ, որից ալյուրը կթափվի անհրաժեշտ արագությամբ: Չմոռանաք մանրակրկիտ խառնելու մասին:
3. Անպայման ջրով թրջեք թավան` յուղի վրայից խմորը եփելուց առաջ:
4. Խմորը դրեք թավայի մեջ թեյի գդալի օգնությամբ: Մեկ թեյի գդալը հարմար է կլոր թխվածքաբլիթ ստանալու համար, երկու թեյի գդալը՝ էկլերի չափաբաժնի համար:
5. Նախապես տաքացրեք ջեռոցը մինչև 180 աստիճան և միայն այդ ջերմաստիճանով թխեք եփած խմորը: Մի բացեք ջեռոցը մինչև խմորը չթխվի, քանի որ այն կարող է «պայթել»: