Էկլերի բաղադրատոմս, որը փորձված է տարիներով

ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ Telegram-ՈՒՄ

Էկլերի անվանումից արդեն արթնանում են համային բոլոր ընկալիչները: Այս բաղադրատոմսը փորձված է տարիներով:

Այս բաղադրատոմսը կոչվում է. «էկլերներ, որոնք ստացվում են բոլորի մոտ»:

Բաղադրիչներ՝

Խմորի համար՝

– 1 բաժակ ջուր

– մեկ պտղունց աղ

–  125 գրամ մարգարին

– 1 բաժակ ալյուր

– 6 հատ ձու

Կրեմի համար՝

– 0,5 լիտր կաթ

– 2 հատ ձու

– 1 բաժակ շաքարավազ

– 2 ճաշի գդալ ալյուր

– 2 ճաշի գդալ օսլա

– 200 գրամ կարագ

Գլազուրի համար՝

– 2 ճաշի գդալ թթվասեր

– 0,5 բաժակ շաքարավազ

– 50 գրամ կարագ

– 2 ճաշի գդալ կակաո

Պատրաստման եղանակը՝

1. Կաթսայի մեջ լցրեք ջուրը, ավելացրեք մեկ պտղունց աղ, մարգարին և եռացրեք: Երբ ամբողջ զանգվածը եռա, խառնեք և աստիճանաբար ավելացրեք մեկ բաժակ ալյուր, խառնեք:

2. Հանեք խառնուրդը կրակից, ավելացրեք ձվերը: Ստացված խմորը չպետք է խիտ լինի:

3. Թխելու թավայի վրա կարագ քսեք, խմորը լցրեք թխելու թավայի մեջ:

4. Խմորը դրեք նախապես մինչև  180°С տաքացրած ջեռոցի մեջ, թխեք 40 րոպե: Մինչ այդ ջեռոցը պետք է փակ մնա:

5. Պատրաստեք կրեմը, դրա համար թավայի տաքացրեք կաթը, սակայն մի եռացրեք: Առանձին շաքարավազի հետ խփեք ձվերը, ավելացրեք ալյուր և օսլա:

6. Տաքացրած կաթը աստիճանաբար խառնեք: Երբ զանվածը միասեռ դառնա, հովացրեք, ավելացրեք կարագը, խառնեք:

7. Պատրաստեք գլազուրը: Շերեփով տապակեք կարագը, ավելացրեք թթվասեր, շաքարավազ և կակաո: Անդադար խառնելով՝ միասեռ զանգված ստացեք:

8. Երբ խմորն ամբողջությամբ հովանա, լցոնեք կրեմը: Էկլերների վրա գլազուր ավելացրեք:

Պատրաստ է: Կարող եք մատուցել:




Լրահոս