Բոլորը ցանկանում են առողջ և թարմ մթերքներ ընտրել: Սակայն ոչ բոլոր դեպքերում է դա հաջողվում: Այդ իսկ պատճառով մենք բախվում ենք տանը մթերքները պահպանելու անհրաժեշտության հետ:
Գաղտնիքներ, որոնք կօգնեն երկար պահպանել մթերքները:
1. Կաթը կարելի է սառեցնել մի քանի շաբաթ օգտագործելուց առաջ
2. Ձվերի սառեցում սառույցի համար նախատեսված տուփի մեջ
3. Ցանկացած սոուս կարող եք պահել սառեցման համար նախատեսված տոպրակի մեջ
4. Աղցանի տերևները թարմ կմնան՝ շնորհիվ թղթե սրբիչի
5. Խնձորները կարելի է պահել սառնարանում մի քանի ամսվա ընթացքում
6. Գազարը կմնա լավ վիճակում, եթե այն ավազի մեջ դնեք
7. Թթվասերը կամ կանթաշոռը լավ կմնան, եթե այն պահեք «գլխիվայր»
8. Կանաչ սոխը թարմ կմնա, եթե այն պահեք ջրով լի բաժակի մեջ
9. Թարմ կանաչեղենը պահեք ապակե տարրայի մեջ
10. Մեղրը պահեք ապակե բանկայի մեջ