Տարբեր երկրների ուտեստներ վերջին շրջանում անճանաչելի են դարձել: Ահա թե ինչի են դրանք վերածել ամերիկացիները:
Սուշի
Ձախից՝ սուշի, որը պատրաստում են Ճապոնիայում: Սուշիի պատրաստումն իրական արվեստ է: Աջից ամերիկյան տարբերակն է՝ չիպսերով:
Պարմինյան հավ
Պարմինյան հավը իտալական խոհանոցինն է: Իսկ ամերիկյանն ունի «չիցցա» անվանումը, այպես ասած՝ հավի պիցցա:
Ձկան տակո բախա
Այս ուտեստ ԱՄՆ է եկել Մեքսիկայի հյուսիսային Բախա շրջանից: Ի՞նչ ստացվեց այս ուտեստից ամերիկացիների մոտ: Նրանք հասկացան, որ դրա մեջ պետք է լինի ձուկ և տորտիլա, սակայն ինչ-որ բան այն չի ստացվել:
Գասպաչո
Աշխարհի ոչ մի տարածաշրջան չի կարողանում այնպիսի տոմատի սոուս պատրաստել, ինչպես իսպանական Անդալուզիա շրջանում: Աջից ՝ ամերիկյան տարբերակը:
Տեմակի-սուշի
Տեմակին սուշիի մեկ այլ հայտնի տեսակ է:
Մեքսիկական ավանդական տակո
Ժամանակակից տակոյի ծագումն անհայտ է: Կարծիքներ կան, որ այն հայտնվել է Մեքսիկայում:
Նեապոլիտանյան պիցցա
Ուտեստը, որը կոչվում է պիցցա, ունի դարերի պատմություն: Պիցցան հայտնվել է Նեապոլում XVIII դարավերջին, իսկ դրա մեջ պանիր են ավելացրել միայն XIX դարավերջին, երբ Ռաֆֆայելե Էսպոզիտո անունով խոհարարը պիցցայի վրա կարմիր լոլիկ, կանաչ ռեհան և սպիտակ մոցառել ավելացրեց՝ ի պատիվ Իտալիայի դրոշի: Իսկ թե ինչի են վերածել այն ամերիկացիները՝ աջ լուսանկարում:
Սենդվիչ ծովախեցգետնով
Իրականում այն ամերկյան ծագում ունի և պատկանում է Լուիզիանա նահանգի խոհանոցին: Իսկ դրա ժամանակակից տարբերակը միայն հավի նագետներ է պարունակում:
Չիլի
Աջից՝ ամերիկյանը, հիշեցնում է մի քանի անգամ եփած ուտեստ:
Ֆրանսիական պարֆե
Ֆրանսիական ավանդական պարֆեն սառեցված դեսերտ է: Սակայն ամերիկյանը ՝ աջից, բարբեքյուի սոուսով է, ինչու ոչ:
Գերմանական երշիկ
1313թ. Նյուրնբերգում հաստատել են, որ երշիկն իրական է, եթե այն խոզի ֆարշ է պարունակում: Աջ կողմի լուսանկարի երշիկները դա ևս ներառում են:
Մերձարևելյան հումուս
Այն հորինվել է Եգիպտոսում XIII դարում: Սա լիբանանյան խոհանոցի հիմնական մասն է: Հումուսը ԱՄՆ-ում ՝ աջ լուսանկարում:
Հրեշային ձվեր
Այն առավել հին ուտեստ է, առաջին անգամ այս ուտեստի մասին հիշատակվել է Հռոմում IV դարում, իսկ ժամանակակից տարբերակը հիշատակվում է Իսպանիայում XIII դարում:
Ճապոնական ավանդական լապշա
Չնայած լապշան Ճապոնիայի խորհրդանիշ է դարձել, շատերը վիճում են դրա իրական ծագման մասին: Կա հավանականություն, որ լապշան չինական ծագում ունի: Իսկ ի՞նչ են դրա հետ արել ամերիկացիները:
Բուրիտո
Բուրիտոն հայտնվել է Հյուսիսային Մեքսիկայում կամ Հարավային Կալիֆոռնիայում: Իսկ ժամանակակից Ամերիկայում այն պատրաստվում է ամեն ինչից:
Անգլիական կարտոֆիլ
Տապակած կարտոֆիլի առաջին բաղադրատոմսը հայտնվել է 1747թ. The Art of Cookery անվամբ: Այն ավանդական ուտեստ է Մեծ Բրիտանիայում և ԱՄՆ-ում և հաճախ օգտագործվում է տոնական սեղանին:
Տեպանյակի
Առավել նոր ուտեստ է ճապոնական խոհանոցում: Տեպանյակին ԱՄՆ-ում ՝ աջ լուսանկարում, կարելի էր օգտագործել առաջին տառերը, սակայն՝ ոչ: