Բոլոր տնային տնտեսուհիների երազանքն է` ձեռքի տակ ունենալ բոլոր անհրաժեշտ բաղադրիչները համեղ ուտեստ պատրաստելու համար: Երբեմն ձեռքի տակ չի լինում այնպիսի մանրուք, ինչպիսին, օրինակ, թարմ մաղադանոսն է:
Բույսեր և համեմունքներ, որոնք կարելի է աճեցնել նույնիսկ խոհանոցում.
Համեմ
Համեմի համար հարմար է նեյտրալ թթվայնությամբ հողը: Ծաղկամանի մեջ անհրաժեշտ է սերմերը շարքով ցանել: Այն կաճի մի քանի շաբաթ անց:
Սամիթ
Պետք է հիշել, որ այս բույսը սիրում է լույս: Այն անհրաժեշտ է ամեն օր ջրել և 2 շաբաթը մեկ անգամ սնուցել հանքային պարարտանյութով:
Մաղադանոս
Մաղադանոսի սերմերը խորհուրդ է տրվում տեղադրել ջրով տարրայի մեջ, ապա ոչ մեծ շերտով հող լցնել: Դրանից հետո անհրաժեշտ է մութ վայրում պահել և ջրել մեկ օր անց:
Հազրեվարդ (ռոզմարին)
Հազրեվարդի սերմերը պետք է տեղադրել մոտ 15 սմ խորությամբ ծաղկամանի մեջ: Այն կաճի մոտ մեկ ամսից:
Եղեսպակ (շալֆեյ)
Աճեցման համար բավարար է նաև պլաստիկ տարրան:
Ուրց
Անհրաժեշտ է ոչ մեծ ծաղկաման մինչև 15 սմ բարձրությամբ: Հիմքը խոնավեցրեք և տեղադրեք մի քանի սերմ: Ապա 1 սմ հող ավելացրեք: Այն պետք է չափավոր ջրել:
Մելիսա
Այն ջրում են շաբաթական 3 անգամ:
Վայրի սուսամբար (օրեգանո)
Այն պետք է դնել ամենաարևոտ վայրում: ԱՆհրաժեշտ է ջրել 3-4 օրը մեկ անգամ: