Հաճախ մենք անում ենք այն, ինչը ժամանակին սովորել ենք: Եվ նույնիսկ չենք մտածում, որ ամեն ինչ ավելի հեշտ կարող էր լինել, եթե մի փոքր միացնեինք երևակայությունը:
Հնարքներ շեֆ խոհարարի կողմից, որոնք կթեթևացնեն ձեր կյանքը.
1. Ինչպես փրկել աղի ապուրը

Կան բազմաթիվ միջոցներ: Կարելի է կաթսայի մեջ նուրբ շաքարի խորանարդով մեկ ճաշի գդալ ավելացնել, երբ այն սկսի հալչել, հանեք գդալը:
2. Ինչպես նուրբ տավարի նուրբ փափկամաս պատրաստել

Դրա համար անհրաժեշտ է պատրաստելուց առաջ մայոնեզի մեջ մարինացնել:
3. Եգիպտացորեն

Եփած եգիպտացորենը կարելի է օգտագործել աղցանի համար: Դրա համար անհրաժեշտ է սուր դանակով կտրել եգիպտացորենի հատիկները:
4. Ուտեստի համային հագեցվածությունը պահպանելու համար

Ափսեները տաքացրեք տաք ուտեստը մատուցելուց առաջ և սառեցրեք՝ սառը ուտեստները մատուցելուց առաջ:
5. Ինչպես հեշտ առանձնացնել դեղնուցը

Օգտագործեք սովորական պլաստիկ շիշ:
6. Կաթ և կարտոֆիլի պյուրե

Կաթով խառնելու դեպքում կարտոֆիլի պյուրեն մոխրագույն գույն կստանա: Լավ գույն կստացվի, եթե կաթը տաք վիճակում լցնեք:
7. Համեղ սառույց

Սառույց պատրաստելու տարրայի մեջ տարբեր մրգեր, հատապտուղներ կամ կանաչի ավելացրեք:
8. Սառեցված գինի

Վերը նշված ձևով կարելի է նաև սառեցնել գինի:
9. Եթե հացը սկսում է չորանալ

Հացից ուտեստ պատրաստելու բազմաթիվ միջոցներ կան, դրանցից մեկը պանրե հացն է, որն արագ է պատրաստվում և համեղ է:
10. Բանջարեղենը պահպանելու համար

Օրինակ, բրոկոլին կամ նեխուրը պահպանելու համար դրանք փաթաթեք փայլաթիթեղով:
11. Սառը ուտեստին թարմություն հաղորդելու համար

Այն տաքացրեք թավայի վրա, այլ ոչ թե միկրոալիքային վառարանում:
12. Որպեսզի ավոկադոն չսևանա

Ավոկադոն չի սևանա, եթե այն պահեք սոխով տարրայի մեջ:
13. Ինչպես ցանկացած դանակ հարմար դարձնել կտրելու համար

Դրա երկայնքով մի քանի ռեզին ամրացրեք:
14. Մայոնեզի փոխարեն

Բավական է թթվասերին եփած ձվի դեղնուց և մեկ գդալ մանանեխ ավելացնել:
15. Եթե փչանում է կտրատված սոխը

Կտրատված սոխը կպահի թարմությունը, եթե այն դնեք աղով ցանված ափսեի մեջ:
16. Համեղ հնդկաձավարի գաղտնիքը

Տապակած հնդկաձավարն ավելի արագ է եփվում և ավելի համեղ է լինում:
17. Սպասքը հոտից ազատելու համար

Եթե սպասքը ձկան կամ սոխի հոտ է պահել, ապա այն մաքրեք քացախով:
18. Որպեսզի սուրճի մրուրը մնա ներքևում

Դրա համար անհրաժեշտ է մեկ թեյի գդալ սառը ջուր ավելացնել և սպասել կես րոպե, ապա բաժակի մեջ լցնել սուրճը:
19. Որպեսզի հացը թարմ մնա

Հացը երկար թարմ կմնա, եթե հացի մոտ խնձոր դնեք:
20. Խրխրթան կարտոֆիլ

Տապակած կարտոֆիլը համեղ և խրխրթան կլինի, եթե այն նախապես չորացնեք անձեռոցիկով կամ դնեք միկրոալիքային վառարանում և հետո սկսել տապակել:





























