ՖՈՏՈ. Մթերքներ, որոնք առավել հաճախ են կեղծվում

ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ Telegram-ՈՒՄ

Ամեն օր օգտագործվող մթերքները կարող են կեղծված լինել: Կան մթերքներ, որոնք ամենից հաճախ են կեղծվում:

Աղացած սուրճ

Աղացած սուրճն իր մեջ տապակած և մանրացված գարի, ցորեն և սոյայի լոբի է պարունակում: Արտադրությունը էժանացնելու համար ավելացնում են նույնիսկ ա նաև մանրացված ճյուղեր:

Ինչպես խուսափել.

Գնել հատիկավոր սուրճ և ինքնուրույն աղալ:

Նռան հյութ

Փաթեթավորման գրությունն ասում է, որ շշի ներսում 100 % նռան հյութ է, սակայն այն, ամենայն հավանականությամբ, բացված է խնձորի հյութի կամ պարզապես ջրի միջոցով:

Ինչպես խուսափել.

Ուշադիր կարդացեք բաղադրությունը, հատկապես ուշադրություն դարձրեք հյութի տոկոսային պարունակությանը:

Ձիթապտղի յուղ

Ձիթապտղի յուղ գնելիս կարելի է տուն բերել ավելի էժան՝ եգիպտացորենի, արմավենու կամ սոյայի ձեթ:

Ինչպես խուսափել.

Լցնել բաժակի մեջ և դնել սառնարանը: Իրական ձիթապտղի յուղը նստվածք կթողնի:

Պարմեզան

Շուկայում կեղծված մթերքի առաջնորդներցի մեկը: Այս պանրի մեջ մոտ 10%  փայտ կա:

Ինչպես խուսափել.

Ամբողջական պանիր գնեք՝ նախապես կարդալով բաղադրություն:

Մեղր

Այն հաճախ բացում են ֆրուկտոզայի բարձր քանակությամբ օշարակներով:

Ինչպես խուսափել.

Կարդացեք պահպանման պահանջները: Բնական մեղրը պարտադիր չէ պահել սառնարանում:

Սուշի

Հաճախ պատվիրելով սուշի՝ ստանում ենք ավելի էժան սորտ, երբեմն՝ ներկված:

Ինչպես խուսափել.

Եթե ձուկ եք ցանկանում, ապա դրա սթեյքը պատվիրեք:

Բրինձ 

Կեղծվածների շրջանում սա, թերևս, ամենավտանգավորն է: Լուսանկարում պատկերված կեղծված բրինձը արտադրվում է օսլայից՝ խառնված պլաստմասի հետ:

Ինչպես խուսափել.

Կեղծված բրինձը չի խորտակվում ջրի մեջ, տաքանալիս պլաստմասի հոտ է ունենում: Գնելիս միայն վստահեք միայն ստուգված բրենդներին:




Լրահոս