ՖՈՏՈ. Ուտեստներ, որոնք հայտնի շեֆ-խոհարարները խորհուրդ չեն տալիս պատվիրել

ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ Telegram-ՈՒՄ

Երբ մենք գնում ենք ռեստորան կամ սրճարան, ցանկանում ենք համոզված լինել, որ պատվիրված մթերքները որակյալ են և թարմ: Մի քանի ուտեստ, որոնք հայտնի  շեֆ-խոհարարները խորհուրդ չեն տալիս պատվիրել ռեստորաններում.

Լավ տապակած սթեյք

Ամերիկացի շեֆ-խոհարար Էնթանի Բուրդենը  (Anthony Bourdain) խոստովանել է, որ կոշտ մսի կտորը նա կարող է կամ նետել կամ պահել սթեյքի համար:

Սուշի սաղմոնով 

Շեֆ-խոհարար Հենկ Սկրեմպտոնը  (Hank Scrampton) համարում է, որ սաղմոնով սուշին պարազիտների համար բարենպաստ պայմաններ է ստեղծում:

Բուսական ճաշատեսակներ

Food Network Magazine ամսագիրը ԱՄՆ-ում անանուն հարցում է անցկացրել, որում հարցվածների  15 %-ը խոստովանել է, որ բուսական ճաշատեսակները ամբողջովին չեն կարող համապատասխանել այդ հասկացողությանը:

Այսբերգ աղցան

Ռեստորանում աշխատողները երբեք չեն պատվիրի այսբերգ աղցան: Գլխավոր վտանգն այն է, որ այդ աղցանը սիրում է բակտերաներ, որոնք հայտնվում են աղցանի թաց տերևների վրա:

Հաց

Ամերիկացի 3 շեֆ-խոհարարներ Food Network Magazine ամսագրին  խոստովանել են, որ հացը մեկ սեղանից դեպի մյուսն է «թափառում»: Իհարկե, մատուցելուց առաջ այն տաքացնում են, սակայն թարմության երաշխիք չկա:

Ձուկ երկուշաբթի օրերին

Էնթոնի Բուրդենի խոսքով՝ ռեստորանների մեծ մասը ձուկ է գնում հինգշաբթի կամ ուրբաթ օրերին: Հանգստյան օրերին շուկաները փակ են, իսկ թարմ միսը կարող է մնալ միայն 3 օր:

Ոստրե

Ոչ թարմ ոստրեից թունավորվելը հեշտ է: Այդ իսկ պատճառով պետք է համոզված լինեք, որ ռեստորանը այն գնում է ստուգված մատակարարից թարմ վիճակով:




Լրահոս