Պատկերացրեք նոր եփված սուրճի անկրկնելի բույրը. բառերը բավարար չեն լինի այդ ըմպելիքը նկարագրելու համար:
Աշխարհում միլիոնավոր մարդիկ օրը սկսում են մեկ բաժակ սուրճից: Եվ ամեն երկիր ունի սուրճ պատրաստելու իր գաղտնիքները:
Ձվով սուրճ, Վիետնամ
Բաղադրությունը՝ ձվի դեղնուց, խտացրած կաթ, շաքարավազ և տաք սուրճ:
Լապլանդյան սուրճ, Ֆինլանդիա
Բաժակի մեջ սկզբում դրվում է լապլանդյան պանիր, ապա՝ սուրճ:
Էսպրեսսո հռոմեական, Իտալիա
Մեկ կտոր կիտրոնով էսպրեսսո:
Լագրիմա, Արգենտինա
Կաթնային փրփուրի վրա ավելացնում են միայն մի քանի կաթիլ սուրճ: Իսկ ավելի ստույգ՝ կաթ սուրճով:
Բոնբոն, Իսպանիա
Էսպրեսսո խտացրած կաթով:
Սուրճ համեմունքներով, Մարոկկո
Քունջութ, սև պղպեղ և մուսկաթի ընկույզ:
Թեյով սուրճ, Հոնգկոնգ
Թեյի և սուրճի միքս. ավելացնում են նաև պղպեղ և խտացրած կաթ:
Ֆրապպե, Հունաստան
Սուրճ, պաղպաղակ, կաթ և սառը ջուր. ահա′ համեղ frappé-ի գաղտնիքը:
Ֆարիսեյ, Գերմանիա
Այս ըմպելիքը ստեղծվել է Գերմանիայում և նախատեսված է ընտանեկան հավաքույթներում օգտագործելու համար: Այս սուրճի մեջ մեծ քանակությամբ ռոմ է առկա:
Տոուբա, Սենեգալ
Սուրճը եփելու ժամանակ ավելացվում է գվինեական պղպեղ:
Սուրճ` սխտորով և մեղրով, Թուրքիա
Հանրահայտ ըմպելիք Թուրքիայում:
Նարինջով սուրճ, Յամայկա
Այս երկիրը միանգամից ասոցացվում է ռոմի հետ և պատահական չէ, որ այս սուրճը ևս պատրաստում են այդ խմիչքով: