100%-ով ճիշտ սնվելն անհնար է, սակայն երբեմն ցանկանում ենք մթերք գնելիս համոզված լինել, որպեսզի այն օգտակար լինի: Կան մթերքները, որոնք օգտակար են թվում:
Բանանից չիպսեր

Բանանից չիպսերում արտադրողները շաքարավազ են ավելացնում, հաճախ տապակում յուղի մեջ:
Խրթխրթան հացեր

Ուշադիր ուսումնասիրեք դրանց կազմությունը: Այն չպետք է պարունակի խմորիչ, մոդիֆիկացված օսլա, կոնսերվանտներ, գունանյութեր:
Առանց գլյուտենի մթերքներ

Այն վտանգավոր է գլյուտենի հանդեպ անհանդուրժողականություն ունեցող մարդկանց համար: Կարելի է փոխարինել սովորական հացով:
Չորամիրգ

Ինքնին չորամիրգն օգտակար է, սակայն գույնը պահպանելու և բորբոսից պաշտպանելու համար այն մշակում են ֆունգիցիդով և երկօքսիդի ծծումբով:
Հալած պանիր

Փոխարինեք որակյալ պանրի տարբեր սորտերով:
Օսլայաշատ բանջարեղեն

Նախընտրություն տվեք ոչ կրախմալապատ բանջարեղենին, հատկապես երեկոյան 6-ից հետո:
Յոգուրտներ

Խանութներում վաճառվող յոգուրտները մեծ քանակությամբ շաքարավազ են պարունակում:
Արագ պատրաստման վարսակ

Վարսակի փաթիլների մասին շատերը գիտեն, սակայն դրանք այդքան էլ օգտակար չեն: Խոշոր չափի վարսակ ընտրեք:

























































































