Օգտակար մանկական նախաճաշը պետք է ներառի սպիտակուցներ, «առողջ» ճարպ, որն էներգիա կհաղորդի: Իսկ անառողջ սնունդը կթուլացնի, ավելորդ քաշ կառաջացնի և նույնիսկ կմեծացնի քրոնիկ հիվանդությունների զարգացման ռիսկը:
Մթերքներ, որոնցից պետք է հրաժարվել երեխաների նախաճաշի համար.
Չոր նախաճաշ
Շաքարի գլազուրով պատրաստված տարատեսակ փաթիլները կամ խլոպյաները դուր են գալիս երեխաներին: Սակայն դրանք օգտակար չեն, քանի որ դրանցում շատ շաքար է պարունակվում (363 կկալ 100 գ համար):
Ցիտրուսային հյութեր
Ցիտրուսային հյութերը գրգռում են ստամոքսի լորձաթաղանթը՝ աղային թթու արտադրելով: Դրա փոխարեն խոտաբույսերով թեյ օգտագործեք:
Միրգ և բանջարեղեն
Դրանցում պարունակվող թթուներն օգտակար չեն լինի դատարկ ստամոքսի համար: Փոխարենը տվեք բանջարեղենից պատրաստված սուպ:
Կաթնաթթվային ըմպելիքներ
Ոչ թե վնասակար են դատարկ ստամոքսի համար, այլ, ավելի շուտ, անօգուտ: Փոխարինեք լոռամրգի հյութով:
Բուտերբրոդներ
Արագ պատրաստվող բուտերբրոդները բարձևացնում են արյան մեջ շաքարի մակարդակը: Փոխարինեք բնականով՝ չորամրգերով կամ մեղրով և հացահատիկով: