Եղե՞լ է ձեզ մոտ այնպես, որ գնեք որևէ միրգ կամ բանջարեղեն, իսկ այն լրիվ անհամ է կամ փչացած: Տրամադրությունը վատ է, օրգանիզմը վիտամին չի ստացել, գումարն էլ ծախսվել է: Ամեն հարցն այն է, որ շուկաներում և խանութներում հայտնվում են ոչ սեզոնային մրգեր:
Նույնիսկ ամռանը ելակ գնելիս, մեծ դեր է խաղում ամիսը: Որպեսզի Ձեր և Ձեր մտերիմներին ուրախացնեք օգտակար մթերքով, պետք է իմանալ, թե որ ամսին է պետք գնել այս կամ այն միրգը:
Ելակ
Եթե ցանկանում եք հյութալի ելակ գնել, ապա դա արեք մայիսի վերջին և ողջ հունիս ամսվա ընթացքում: Հուլիսին այն արդեն չոր կլինի:
Նարինջ
Թվում է՝ նրանք խանութներից չեն էլ անհետանում: Ամենահամեղը համարվում են Իսպանիայում աճեցված նարինջները: Ամենավաղը սկսում է աճել նոյեմբերին: Սեզոնը տևում է մինչ ապրիլ: Փետրվարից հուլիս հայտնվում են նարինջներ Թուրքիայից և Եգիպտոսից, բայց համն արդեն լավը չէ:
Խնձորներ
Ամենահամեղ խնձորների սեզոնը սկսվում է օգոստոսին և ձգվում մինչ հոկտեմբեր: Սակայն այս մրգերը կարող են երկար պահպանվել,այդ պատճառով կարող ես այն վստահաբար գնելմինչև փետրվար:
Խուրմա
Խուրմայի օգուտն օրգանիզմի համար անվիճելի է: Բացի այդ, այն նաև համեղ է: Սեզոնը սկսվում է հոկտեմբերից և ավարտվում նոյեմբերին:
Ավոկադո
Եթե տեսնում եք «խաաս» տեսակի ավոկադո, ապա այն կարող եք մշտապես գնել:
Լոլիկներ
Մայիսից մինչ հոկտեմբեր սովորական տեղական լոլիկներ են վաճառվում:
Վարունգներ
Այս բանջարեղենը վաճառվում է լոլիկի հետ նույն ժամանակահատվածում: