Վաղուց է ապացուցված հավկիթի օգտակարությունը: Բացի այդ, հավկիթը համարվում է շատ լավ նախաճաշ, անի որ լավ հագեցնում են: Առավել հաճելի է այն փաստը, որ մարդիկ, ովքեր հավկիթ ուտելով են սկսում իրենց օրը, ապա ընթացքում քիչ են ուտում: Այդպիսի եզրակացության են եկել Լուիզանայի ինստիտուտի գիտնականները:
Հավկիթով բազմաթիվ դիետաներ կան: Իսկ լավ նախաճաշն էլ լավ օրվա սկիզբն է:
Այն մարդիկ, ովքեր դիետա են պահում, կարող են շաբաթական 8 հավկիթ ուտել: Իսկ դա նշանակում է, որ օրական 1-2 հատը շատ նորմալ քանակ է:
Չեմպիոնի նախաճաշ
Սա հիանալի համապատասխանում է այդ տղամարդկանց և կանանց համար, ովքեր զբաղվում են սպորտով:
Բաղադրիչներ`
1 ամբողջական հավկիթ
6 դեղնուց
100 գրամ սպանած
Պատրաստումը
Սպանախը տապակեք, այդ ընթացքում հարեք հավկիթը:
Հավկիթներն ավելացրեք սպանախին: 2-3 րոպե մշտապես խառնեք:
Բաղադրիչնե`
4 հավկիթ
իտալական համեմունքներ
կես թուրինջ
Պատրաստման եղանակը`
Հավկիթի սպիտակուցները խառնեք իտալական համեմունքների հետ: 3 րոպե տապակեք, ապա կերեք թուրինջի հետ:
Սակայն պետք է հիշել, որ մինչ հավկիթի դիետայի անցնելը, պետք է բժշկի հետ խորհրդակցել: