Կակաո սիրում են բոլորը՝ բուրավետ և թունդ: Դժվար է գտնել կնոջ, ով չգնահատի այս ըմպելիքի առավելությունները: Ացտեկները լավ կակաո են թանկարժեք էին համարում և մեր օրերից շատ առաջ սովորել են այն ճիշտ պատրաստել:
Սակայն ամեն ինչում չափը ճիշտ է և խորհուրդ է տրվում օրը երկու բաժակից ավել չխմել:
Կակաոյի օգուտը
Այս ըմպելիքը հաճախ թերագնահատում են, սակայն իզուր: Հրաժարվելով նրանից, դու օրգանիզմը զրկում ես շատ կարևոր բաղադրիչներից:
Սկսենք վիտամիններից: Կակաոյում պարունակվում է մեծ քանակությամբ B, A, E, PP վիտամիններ: Դրանցից յուրաքանչյուրը պատասխանատու է մեր մաշկի, մազերի, եղունգների համար:
Կակաոյում պարունակվող նյութերը պատասխանատու են սրտանոթային խնդիրների համար: Դա նշանակում է, որ կակաոյի պարբերաբար օգտագործման դեպքում ձեր լյարդն ամուր կլինի, իսկ սիրտն էլ ավելի կանոնավոր կաշխատի:
Ցինկ և երկաթ կակաոյի մեջ ավելի շատ է պարունակվում, քան այլ մթերքներում:
Սկսեք ձեր օրը թունդ, տաք կակաոյով և օրգանիզմը նոր ուժ կստանա: