Յուրաքանչյուր օր մարդկությունն օրական 2 մլրդ բաժակ սուրճ է խմում: Տարեկան յուրաքանչյուր մարդուն հասնում է 4 կգ սուրճ: Ընդհանուր տենդենցը տանում է նրան, որ աշխարհում սուրճի պահանջարկն աճում է: Չնայած մշտապես նշվում է սուրճի վնասակարության մասին, սակայն այն օգտակար հատկություններ ևս ունի:
Որպեսզի կիսով չափ նվազեցնենք դիաբետով հիվանդանալու հավանականությունը, տղամարդիկ պետք է օրական վեց բաժակ սուրճ խմեն: Կանայք այդ չափաբաժնից ավելի քիչ օգուտ կստանան. դիաբետով հիվանդանալու հավանականությունը կնվազի 1/3-րդով:
Լյարդի հիվանդություններ
Օրական երկու բաժակ սուրճի օգտագործումը լյարդի քաղցկեղի քանակությունը կնվազեցնի 40 տոկոսով:
Փարկինսոնի հիվանդություն
Հետազոտողները եկել են այն եզրակացության, որ կոֆեինի օգտագործումն ուղիղ կապված է Փարկինսոնի հիվանդության հաճախակիության հետ:
Սրտի անբավարարություն
Տրամաբանական չափաբաժնով սուրճի օգտագործումը պաշտպանում է նաեւ սրտի անբավարարությունից: Ընդ որում տրամաբանական չափաբաժինը համարվում է օրական 3-4 բաժակը:
Հաստ աղիքի քաղցկեղ
Օրական 1-2 բաժակ սուրճի օգտագործումը նվազեցնում է հաստ աղիքի քաղցկեցի հավանականությունը 26 տոկոսով:
Սուրճն ու առողջությունը լայն թեմա են: Կոֆեինն օգնում է ավելորդ կիլոգրամների դեմ պայքարել՝ օգնելով նյութափոխանակությանը: