Մանկուց մեզ սովորեցրել են, որ պետք է լվալ այն, ինչ պետք է ուտել: Սակայն քչերը գիտեն, որ այդ սովորությունը ոչ միայն օգուտ կարող է բերել, այլ նաև վնաս: Մի քանի մթերքներ լվանալը բերում է բակտերիաների տարածման եւ այլ վատ հետևանքների:
Ձու
Ձուն լվանալ խորհուրդ չի տրվում, քանի որ ջուրը ոչնչացնում է պաշտպանիչ հատվածը: Հում հավկիթի վրա բակտերիաները կարող են վնասակար լինել մեր առողջության համար:
Հավ
Շատերը կարծում են, որ եթե լվանանք հավը, կարող է լուծել խնդիրը: Դրա փոխարեն խորհուրդ է տրվում երկու անգամ եփել հավը. մեկ անգամ եռալուց հետո պետք է ջուրը թափել եւ շարունակել եթել նոր ջրով:
Միս
Հում միսը լվանալ չի կարելի, քանի որ այդ բակտերիաները կարող են տարածվել ձեզ վրա:
Մակարոնեղեն
Մակարոնեղենը պետք է լվանալ միայն եփելուց հետո, այն էլ այն դեպքում, եթե դրանից պետք է այլ ուտելիք պատրաստեք:
Սունկ
Խորհուրդ է տրվում ոչ թե այն լվանալ, այլ թրջել և չորացնել սրբիչով: Դա արեք միայն եփելուց անմիջապես առաջ:
Ուտելի կեղևով մրգեր
Եթե դուք տեսնում եք, որ ուտելի կեղևով մրգերն ու բանջարեղենը փայլուն են, ապա տանը լվանալ պետք չէ: