Սառնարանում մթերքի պահպանումը մեծ թվով կանոններ է պարունակում, որոնցից շատերը գրված են հենց տեխնիկայի վրա: Ահա դրանցից մի քանիսը.
- Սառնարանում տաք կաթսա մի դրեք,
- Այն մթերքները, որոնք սառեցման դեպքում կարող են գույնը փոխել, պետք է փակել,
- Պարբերաբար պետք է թարմացցնել սառնարանի պարունակությունը, ստուգել պիտանելիության ժամկետը,
- Խորհուրդ չի տրվում բանջարեղենը, մրգերն ու կաթնային մթերքը պահել սառնարանի վերևի մասում: Այդտեղ կարող եք պահեկ պահածոյացված մթերքներ, մուրաբաներ,
- Միջին մասում կարող եք պահել երշիկեղեն, բաց կոնսերվաներ, քաղցրեղեն,
- Տանտիրուհիների ամենատարածված սխալներից մեկը կաթը սառնարանի դարակներում պահելն է: Սակայն հենց այստեղ կարող է այն ավելի արագ փչանալ:
Սառնարանում մթերքների իշտ պահպանումը ենթադրում է նաև փաթեթավորում, որպեսզի տհաճ հոտը չլինի սառնարանում: Ինչպես նաև գնումներ կատարելուց հետո անհրաժեշտ է ազատվել պոլիէթիլենային տոպրակներից և օգտվել հատուկ սննդային տոպրակներից, որոնց մեջ կարող եք մրգեր և բանջարեղեն պահել:
Որքան կարող եք պահել մթերքները սառնարանում.
Հում միս` 3-5 օր,
Ֆարշ` 1-2 օր,
Երշիկ, բեկոն` 1 շաբաթ,
Ձուկ` 3-4 օր,
Հավկիթ` 3 շաբաթ,
Կաթնաշոռ` 5 օր,
Յուղ` 1 ամիս,
Կաթ` 5 օր,
Հատապտուղներ` 1-2 օր
Մրգեև և բանջարեղեն` 1-3 շաբաթ` հատուկ տարաներում
Մթերքներ, որոնք պետք չէ պահել սառնարանում.
Խնձոր, խաղող, տանձ,
Կարտոֆիլ,
Սոխ և սխտոր,
Դդում,
Ձեթ,
Մեղր,
Կծու սոուսներ: