Մեղրով պատրաստված ժողովրդական միջոցները հանդիսանում են գլխացավից ազատվելու հիանալի միջոցներ:
Սակայն դա վերաբերվում է այն դեպքերին, երբ այդ խնդիրները չեն հանդիսանում կյանքի համար վտանգավոր վիճակի հետևանք կամ չեն պահանջում բժշկական միջամտություն:
Եթե գլխացավերը կրում են քրոնիկ բնույթ, ապա սնունդ ընդունելուց առաջ կարող եք օգտագործել մի քանի թեյի գդալ մեղր:
1. Գլխացավերից ազատվելու համար շատ օգտակար է օրվա ընթացքում ընդունել բռնչիով (калиной) ու մեղրով խարնուրդ (ոչ ավել քան 4 անգամ, մեկական ճաշի գդալից): Նման բուժման մաքսիմալ արդյունքն արտահայտվում է 3-ից 4 շաբաթ անց:
2. Սուր գլխացավերի դեպքում կարող եք կտտկենու (бузины) ծաղիկների թուրմի մեջ ավելացնել մեղր ու խմել: Պատրաստման համար անհրաժեշտ է 1 ճաշի գդալ չոր հումքը խառնել 250 մլ եռացած ջրի հետ, խմել ուտելուց առաջ բաժակի ¼ չափով:
3. Գլխացավերի դեպքում կարող եք պատրաստել նաև բուժիչ կոկտեյլ, որի համար անհրաժեշտ է չոր կարմիր գինի, մեղր (2 բաժին) ու հալվեի հյութ (1 բաժին): Այս միջոցը խորհուրդ է տրվում օրական 3 անգամ ընդունել քիչ չափաքանակով (1 թեյի գդալ):
4. Միգրենի դեպքում սննդի մեջ ավելացրեք մեղր ու խնձորի քացախ (1 ճաշի գդալ):Այդ բաղադրիչները առավել արդյւնավետ կլինեն, եթե դրանք լուծեք 1 բաժակ եռացած ջրի մեջ:
Մեղրը շատ օգտակար է նաև որպես պրոֆիլակտիկ միջոց հատկապես դեպի ուղեղ արյան շրջանառության խանգարման դեպքերում, քանի որ գլխի հատվածի ցավերը հաճախակի հանդիսանում են նաև կաթվածի նախանշան: Այս բուժիչ մթերքի մի փոքր քանակությունը կարող է կանխել այդ վտանգավոր հիվանդության առաջացումը: Հասուն մարդուն մեղրի ընդունման ամենօրյա չափաքանակը կազմում է 100 գրամ, որն անհրաժեշտ է օգտագործել 3 ընդունումով: