Գարեջրի համն ու որակը կարող է փոխվել

ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ Telegram-ՈՒՄ

Հայաստանում գարեջրի որակի չափանիշները հնարավոր է փոխվեն: Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովը նախատեսում է փոփոխություններ իրականացնել ալկոհոլային արտադրանքի մասին տեխնիկական կանոնակարգում: Ըստ ԵԱՏՄ պաշտոնական կայքէջի` գարեջրի արտադրության մեջ կօգտագործվեն ավելի քիչ ածիկ եւ ավելի շատ շաքար պարունակող նյութեր, ինչի արդյունքում կփոխվի ոչ միայն գարեջրի համը, այլեւ որակը:

Այս ամենի շուրջ «Ժողովուրդ» օրաթերթը եղավ «Երեւան» գարեջրի գործարանում, զրուցեց ե՛ւ գործարանի սեփականատեր, ԱԺ ՀՀԿ խմբակցության պատգամավոր Հակոբ Հակոբյանի, ե՛ւ գլխավոր գարեջրագործ Արայիկ Ղազարյանի, ե՛ւ կենտրոնական լաբորատորիայի վարիչ Արմեն Ավետիսյանի հետ:

Ամբողջական հոդվածը՝ օրաթերթի վաղվա համարում։




Լրահոս