Վերջին շրջանում շատ է խոսվում կոճապղեղի (իմբիր) օգտակար հատկությունների մասին ոչ միայն որպես սնունդ, այլև բուժիչ նպատակներով:
Ինչո՞վ է պայմանավորված նման մեծ հետաքրքրությունն այս արմատի հանդեպ:
Իմբիրի հայրենիքը Հնդկաստանն է:
Չնայած դրա բուժիչ հատկություններին՝ պետք է համոզված լինել, թե արդյոք ալերգիա չունեք նման մթերք օգտագործելու համար:
Իմբիրի օգտագործումը բուժիչ նպատակներով.
1. Քանի որ իմբիրը հարուստ է հակաօքսիդանտներով, այն կարելի է օգտագործել մրսածության և վիրուսային հիվանդությունների բուժման ժամանակ
Մրսածության առաջին նախանշաններից բավական է իմբիրով և մեղրով տաք թեյ խմել:
2. Ողնաշարի խնդիրների դեպքում
Օգտագործեք իմբիրի արգանակ, ինչպես նաև իմբիրով լոգանքներ՝ նյարդային ծանրաբեռնվածության և նևրալգիայի դեպքում:
3. Իմբիրի փոշին կամ էքստրակտները օգտագործում են ստամոքսաաղիքային հիվանդությունների ժամանակ
4. Ստոմատոլոգիայում այն նույնպես լայնորեն կիրառվում է՝ որպես ցավազրկող միջոց և հզոր անտիսեպտիկ
5. Այն կիրառվում է նաև գինեկոլոգիայում
Անպտղության, ադնեքսիդի, միոմայի և նույնիսկ արգանդի վզիկի քաղցկեղի բուժման դեպքում: