Սննդի մնացորդները կարելի է նաև օգտագործել, վերածել որևէ օգտակար բանի: Fishki.net-ը ներկայացրել է դրանցից մի քանիսը.
Նարինջի կեղևներ
Ցիտրուսային մրգերը վիտամին C-ի աղբյուրներ են: Կարևոր են առողջության և օրգանիզմի նորմալ գործունեության համար: Ինչպես նաև կարելի է հավելել աղացած կեղևներ ատամի մածուկի մեջ՝ ատամները սպիտակեցնելու համար:
Ձվի կճեպներ
Սա աղբարկղում ամենահաճախ հայտնվող սննդի մնացորդներից է: Սակայն ձևի կճեպի օգտագործումը տրամաբանական բացատրություն ունի: Այն կարելի է օգտագործել որպես բույսերի և թռչունների համար պարարտանյութ: Կարելի է նաև սպիտակեցնել սպիտակեղենը, մաքրել խոհանոցային պարագաները:
Թեյի և սուրճի մնացորդներ
Այս ըմպելիքների մնացորդները օգտակար են բույսերի աճի բարելավման և ծաղիկների արտաքին տեսքի լավացման համար, պարարտացնում են հողը և առավել փափուկ և թեթև են դարձնում:
Հասած բանաններ
Հասած բանանները կարելի է օգտագործել խոհարարական նպատակներով: Դրանցից կարելի է պատրաստել բանանային հաց, համեղ սմուզի, օգտակար պաղպաղակ:
Բանանի կեղևներ
Եվ սա դեռ ամենը չէ: Բանանը իսկապես յուրահատուկ միրգ է, որը չի կորցնում իր օգտակար հատկությունները, նույնիսկ երբ պահպանման ժամկետն անցնում է: Նախևառաջ այն կարելի է օգտագործել գեղեցկության և առողջության համար: Այն օգնում է սպիտակեցնել ատամներն ու բարելավել մաշկի վիճակը:
Ընկույզի կեղևներ
Ընկույզը հակաօքսիդանտ է և կարևոր վիտամիններ է պարունակում: Ընկույզի կեղևները կարևոր նյութեր են պարունակում, որոնք բարելավում են արյան մատակարարումն ու պահպանում են օրգանիզմը լավ վիճակում: Ընկույզի կեղևներից պատրաստված հյութը օգտակար է ստամոքսի աղիքների հիվանդության ժամանակ: Այն նաև օգտակար է անքնության համար:
Վարունգի կեղևներ
Օգտակար է մաշկի համար: Սա թարմացնում է մաշկը, փափկացնում և փայլ է հաղորդում:
Կարտոֆիլի կեղևներ
Կարտոֆիլի կեղևները հատկապես օգտակար են մաշկի մաքրման համար, բուժում են մաշկի խնդիրներն ու աչքերի տակի պարկերը:
Ելակի պոչեր