Օրական մեկ տանձ ուտելու օգտակարությունն առողջության համար

ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ Telegram-ՈՒՄ

Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ սննդակարգին օրական մեկ տանձ հավելելը կարող է բարելավել ընդհանուր առողջությունը, քանի որ տանձը պարունակում է բազմաթիվ սննդարար բաղադրիչներ, հակաօքսիդանտներ, վիտամիններ և մանրաթելեր, որոնք կարող են բավարարել օրգանիզմին անհրաժեշտ սննդարար նյութերի օրական չափաբաժինը: Տանձի օգտակար հատկանիշները ներկայացնում է Healthy Food Team-ը:

1. Տանձը պարունակում է մեծ քանակությամբ գյլուկոզա և ապահովում է անհրաժեշտ էներգիային օրգանիզմի համար:

2. Այն նպաստում է մարսողությանը` տանձի պարունակության մեջ առկա մանրաթելերի շնորհիվ:

3. Կանխում է քաղցկեղը: Մանրաթելերը օգնում են կանխել հաստաղու քաղցկեղը` վերացնելով քաղցկեղածին բջիջները:

4. Առողջ հղիություն: Տանձը հարուստ է ֆոլինաթթվով, որն անհրաժեշտ է երեխաների մոտ բնածին արատները կանխելու համար:

5. Տանձն օգնում է կանխել օստեոպորոզը և այլ ոսկրային խնդիրներ` ապահովելով օրգանիզմում կալցիումի անհրաժեշտ քանակը:

6. Տանձը կարգավորում է արյան ճնշումը:

7. Մանրաթելերի պարունակության մյուս օգտակարությունը սրտի համար խոլեստերինի մակարդակի իջեցմանը նպաստելն է:

8. Քաշի բնական նվազում: Տանձը հարուստ է դիետիկ մանրաթելերով, որոնք նպաստում են քաշի նվազմանը:

9. Իմունային համակարգի բարելավում հակաօքսիդանտների և վիտամին C-ի հարուստ պարունակության շնորհիվ:

10. Հիպոալերգիկ մրգեր: Տանձը հիպոալերգիկ և ապահով միրգ է, որը որևէ խնդիր չի առաջացնում մարսողության ժամանակ:




Լրահոս