Ինչպես տնային պայմաններում 2 ժամվա ընթացքում պանիր պատրաստել (ֆոտո)

ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ Telegram-ՈՒՄ

Բաղադրատոմսը չափազանց հեշտ է:

Այսպես, անհրաժեշտ է.

– 500 գրամ անյուղ կաթնաշոռ (առանց պալմայի և սոյայի յուղի)

– 1 լիտր կաթ

– 150 գրամ կարագ

– 1 ձու

– աղ, սոդա

– մառլյա

Նախ, խառնում ենք կաթնաշոռն ու կաթը և դնում մարմանդ կրակի վրա:

Աստիճանաբար խառնում ենք, տաքացնում ենք, մինչ չառանձնանա ամբողջ շիճուկը: Կաթնաշոռը պետք է դառնա կպչուն և մածուցիկ:

1

Քամոցի մեջ փռում ենք մառլյան և լցնում կաթնաշոռով զանգվածը:

2

Էմալապատ կաթսայի մեջ կարագը դնում ենք կրակին: Կաթսայում ջերմաստիճանը չպետք է գերազանցի 100 աստիճանը: Հալեցնում ենք կարագը:

3

Ավելացնում ենք կաթնաշոռով զանգվածը, տաքացնում ենք և խառնում՝ մինչև միասեռ զանգված ստացվի:

4

Տաք զանգվածին աղ են ավելացնում (մեկ թեյի գդալ) և ձու: Չենք մոռանում պարբերաբար խառնել:

5

Երբ զանգվածը տաքանա, ավելացնում ենք 1 թ.գդ. սոդա:

6

Հալած պանիրը տեղափոխում ենք, թողնում, որ սառչի:

7

Ահա թե ինչ է ստացվում:

8

Պանիրը կարելի է ուտել արդեն 2-3 ժամ անց:

9




Լրահոս