Սուպեր շոկոլադե տորթ հատուկ շոկոլադի սիրահարների համար (ֆոտո)

ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ Telegram-ՈՒՄ

Բաղադրիչներ`

Բիսկվիթի համար՝

ձու – 5 հատ

շաքարավազ – 125գր

ալյուր – 125գր

կակաո – 2ճ/գդ

Կրեմի համար՝

խտացրած կաթ եփված – 200գր

կարագ – 200գր

կակաո – 50գր

բուսայուղ – 10գր

Օշարակի համար՝

շաքարավազ – 75գր

ջուր – 75մլ

կոնյակ – 20մլ

Պատրաստման եղանակ

Ձուն հարեք շաքարավազի հետ մինչև սպիտակելը, ավելացրեք մաղված ալյուրը կակաոյի հետ: Զգուշությամբ խառնեք մինչև խմորի միատարր դառնալը:
shokolade-tort-1-2

Պատաստի խմորը լցրեք բուսայուղով և պերգամենտային թղթով ձևամանի մեջ:
shokolade-tort-2

Եփեք ջեռոցում 40-50րոպե 180 աստիճանում (բիսկվիթի եփված լինելը կարող եք ստուգել լուցկու չոփով):
shokolade-tort-3-1

Կրեմը պատրաստելու համար խտացրած կաթը հարեք կարագի հետ, ավելացրեք նախապես բուսայուղի հետ խառնած կակաոն և լավ հարեք:
shokolade-tort-3

Տորթի պատրաստման համար բիսկվիթը բաժանեք 3 շերտի, ապա ամեն շերտը խոնավեցրեք օշարակով:
shokolade-tort-4

Բիսկվիթի շերտերի վրա քսեք կրեմը:
shokolade-tort-5

Կրեմով պատեք ամբողջ բիսկվիթը:
shokolade-tort-6

Տորթի կողքի հատվածներին կարող եք շաղ տալ մանրացված ընկույզ, իսկ վրան զարդարել ըստ Ձեր ճաշակի:
shokolade-tort-7




Լրահոս