Կանաչ թեյի հրաշագործ հատկությունները

ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ Telegram-ՈՒՄ

Պատահական չէ, որ կանաչ թեյն ասիական շատ երկրների մշակույթի մի մաս է համարվում: Այս ըմպելիքը հարուստ է հակաօքսիդանտներով և օրգանիզմի համար անհրաժեշտ սնուցող նյութերով: Այն ամրապնդում է օրգանիզմի պաշտպանիչ ուժերն ու կանխում մի շարք հիվանդություններ:

Ահա թե ինչու այն պետք է մշտապես օգտագործել.

1. Հարուստ է հակաօքսիդանտներով

Հակաօքսիդանտները քիմիական միավորումներ են, որոնք պայքարում են այլ մոլեկուլների հետ: Կանաչ թեյը հարուստ է հակաօքսիդանտներով, դրա շնորհիվ այն կանխում է քրոնիկ հիվանդությունները, ինչպես նաև մաշկի վաղաժամ ծերացումը:

2. Կանխում է քաղցկեղը

Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ կանաչ թեյն ունի հատկություններ, որոնք նվազեցնում են քաղցկեղով հիվանդանալու ռիսկը: Մեկ այլ հետազոտության համաձայն՝ նվազում է թոքերի քաղցկեղի առաջացման ռիսկը 18%-ով:

3. Պաշտպանում է  սրտի առողջություն

Հակաօքսիդանտների շնորհիվ՝ կանաչ թեյը օգնում է նվազեցնել արյան մեջ «վատ» խոլեստերինի մակարդակն ու նվազեցնում սրտի և անոթների հիվանդության ռիսկը:

4. Լավացնում է լյարդի վիճակը

Օրական մեկ բաժակ կանաչ թեյի օգտագործումը մաքրում է լյարդն ու նպաստում դրա նորմալ գործունեությանը:

5. Խթանում է նյութափոխանակությունն ու օգնում ազատվել ավելորդ քաշից

Գիտնականորեն ապացուցվել է, որ կանաչ թեյի օգտագործումն օգնում է ազատվել ավելորդ քաշից: Ավելորդ քաշից կարելի է ազատվել 3 ամսվա ընթացքում: Այն նաև ակտիվացնում է նյութափոխանակությունը:

6. Լավացնում է մարսողություն

Կանխում  է փորկապությունն ու պայքարում դրա դեմ, ինչպես նաև նվազեցնում է գազերի առաջացումը, որովայնի փքումն ու մարսողական այլ խնդիրներ:

7. Կանխում է դիաբետը

Կանաչ թեյի հատկությունները թույլ են տալիս վերահսկել արյան մեջ շաքարի մակարդակը:

8. Լավացնում է ատամների վիճակը

Չինական ավանդական բժշկության մեջ կանաչ թեյն օգտագործվում է ատամների պաշտպանության համար, օգնում է կանխել բերանի խոռոչի բորբոքումներն ու բերանի տհաճ հոտի առաջացումը:

9. Կանխում է արթրիտը

10. Ամրապնդում է իմունային համակարգը  




Լրահոս