Սրտի համար չորս օգտակար կանոն

ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ Telegram-ՈՒՄ

Մարդկանց վաղաժամ մահվան հիմնական պատճառը դեռեւս սրտային հիվանդություններն են, եւ որքան ուշադիր ենք ընտրում մեր սննդակարգը, այնքան առողջ է սիրտը, գրում է Medikforum-ը։

Պորտալը նշել է չորս հիմնական կանոն, որոնք ապահովում են սրտի առողջությունը։

Բանջարեղեն եւ մրգեր

Խորհուրդ է տրվում նվազեցնել բարձր կալորիականությամբ մթերքների օգտագործումը, ինչպիսիք են միսը, պանիրը եւ խորտիկները՝ ավելացնելով սննդակարգում մրգերի եւ բանջարեղենի քանակը:

Ամբողջական ձավարեղեն

Բջջանյութը օգնում է վերահսկել արյան ճնշումը եւ պահպանել սրտի առողջությունը: Զտված հացահատիկի փոխարինիչներ օգտագործելը կարող է մեծացնել ամբողջական ձավարեղենի համամասնությունը սրտի համար առողջ սննդակարգում:

Ավելի քիչ վատ ճարպեր

Արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը եւ սրտի կորոնար հիվանդության զարգացման ռիսկը նվազեցնելու համար դուք պետք է սահմանափակեք հագեցած եւ տրանս ճարպերի ընդունումը: Արյան բարձր ճնշումը կարող է մեծացնել սրտի կաթվածի եւ ինսուլտի վտանգը՝ առաջացնելով աթերոսկլերոզ եւ սալաքարերի ձեւավորում:

Սնունդի քանակը

Կարեւոր է ոչ միայն անպիտան սնունդը, այլեւ դրա քանակը։ Եթե ​​ձեր ափսեն լցնում եք, մի քանի վայրկյան կանգ առեք եւ շարունակեք ուտել, մինչեւ կշտանաք։ Որպեսզի օգնի ձեզ կառավարել ձեր չափաբաժինները, օգտագործեք փոքր ափսե:




Լրահոս