Ամեն օր պետք է սկսել առողջ և սննդարար սննդով, որը ձեզ էներգիա և ուժ կհաղորդի։ Դա անելու համար դուք պետք է ընտրեք ճիշտ մթերքներ:
Ձու
Դրանցում դուք կգտնեք շատ սպիտակուցներ և ևս մի քանի սննդարար նյութեր: Նրանք նպաստում են հագեցվածությանը և օգնում են նվազեցնել կալորիաների ընդունումը ողջ օրվա ընթացքում: Սակայն շաբաթվա ընթացքում շատ օգտագործելը կարող է առողջական խնդիրներ առաջացնել։
Հունական յոգուրտ
Նախաճաշի հիանալի տարբերակ, որը ոչ միայն հարուստ է սպիտակուցներով և ցածր կալորիաներով, այլ նաև հագեցած է պրոբիոտիկներով, որոնք նպաստում են աղիների առողջությանը:
Սուրճ
Սուրճի մեջ հայտնաբերված կոֆեինն օգնում է էներգիա հաղորդել և բարձրացնել ֆիզիկական և մտավոր աշխատանքը: Սուրճի կանոնավոր օգտագործումը հաճախ կապված է տարբեր հիվանդությունների ցածր ռիսկի հետ:
Ընդեղեն
Նման առատ, սննդանյութերով հարուստ նախաճաշը կօգնի նվազեցնել սրտի հիվանդությունների ռիսկը և բարելավել ուղեղի առողջությունը:
Կանաչ թեյ
Սուրճի լավ փոխարինող. Բացի կոֆեինից, այն պարունակում է նաև հակաօքսիդանտ EGCG, որը նվազեցնում է քրոնիկական հիվանդությունների ռիսկը և բարելավում ուղեղի առողջությունը։
Սպիտակուցային կոկտեյլներ
Սպիտակուցային կոկտեյլը կամ սմուզին ոչ միայն արագ և հեշտ է պատրաստվում, այլ նաև հագեցած է մի շարք սննդարար նյութերով: Բացի այդ, այս պարզ նախաճաշը հիանալի տարբերակ է մարզումից հետո:
Մրգեր
Առանց նրանց անհնար է։ Նրանք մարմնին ապահովում են տարբեր վիտամիններով, հանքանյութերով և հակաօքսիդանտներով: Ավելին, մրգերի մեծ մասը հարուստ է բջջանյութով, ինչը կարող է օգնել արյան շաքարի մակարդակը կայուն պահել:
Վարսակի ալյուր
Մենք դրա մեջ շատ բետա-գլյուկան ենք գտնում: Սա մանրաթելի մի տեսակ է, որը կարող է նվազեցնել խոլեստերինի մակարդակը և բարձրացնել հագեցվածությունը: Վարսակի ալյուրը պարունակում է նաև բազմաթիվ վիտամիններ և հանքանյութեր:
Չիայի սերմեր
Այն ապահովում է սրտանոթային և ուռուցքային հիվանդությունների կանխարգելում, նորմալացնում է նյարդային համակարգի վիճակը, մեծացնում է ուղեղի ակտիվությունը և բարելավում նյութափոխանակությունը։
Տնական պանիր
Այն, որ երբեմն անվանում են «կաթնաշոռ»։ Այն հարուստ է սպիտակուցներով, որն օգնում է ձեզ կուշտ պահել և նվազեցնել քաղցը: Դրան կարող եք ավելացնել թարմ մրգեր, բանջարեղեն, սերմեր և մյուսլի։
Ամբողջական հացահատիկի տոստ
Սա մանրաթելի շատ լավ աղբյուր է։ Դուք կարող եք տոստն ուտել մի շարք օգտակար մրքերի հետ.
աղացած ձու և լոլիկ,
ավոկադոյի և չիլիի փաթիլներ,
գետնանուշ կարագ և բանան,
պանիր և ելակ,
թակած թուզ և մեղր,
թունա,
թակած հնդկահավ կամ հավ,
եփած լոբի։
Նման նախաճաշ ընդունել կարելի մի քանի օրը մեկ անգամ՝ հիշելով, որ դրանցից շատերը որքան էլ առողջարար են, դրանց գերօգտագործումը կարող է լավ հետևանքներ չթողնել։